Localizatoare GPS

Localizatoare GPS

Localizatoarele GPS (numite si trackere sau locatoare GPS) sunt acele aparate care va ajuta sa urmariti (monitorizati) de la distanta, practic oriunde pe globul pamantesc, o masina, un scuter, un ATV, o ambarcatiune, o persoana, un animal de companie sau de vanatoare, un container de marfa, o geanta de valori sau orice alt subiect pe care doriti sa-l monitorizati. Localizatoarele GPS folosite pentru monitorizarea vehiculelor se mai numesc si AVL (Automatic Vehicle Location) iar cele pentru localizarea persoanelor si a animalelor se numesc si personal tracker.

Aceste aparate de monitorizare si  supraveghere audio si GPS transmit coordonatele geografice precum si viteza instantanee a subiectului monitorizat catre un server. Transmisia pozitiilor (coordonatelor geografice) si a vitezelor se face periodic prin GPRS (Internet mobil – General Packet Radio Service) catre serverul de monitorizare GPS. De asemenea aceste pozitii de localizare precum si vitezele subiectului urmarit pot fi transmise regulat sau doar atunci cand este nevoie, prin mesaje de tip SMS direct catre smarphoneul / telefonul sau tableta dumneavoastra. In acest fel puteti monitoriza unul sau mai multi subiecti chiar si cand va aflati dumneavoastra in miscare, fara a avea acces la un computer.

Intervalul de timp la care se repeta transmisia pozitiei (actualizarea localizarii) si a vitezei unui subiect urmarit se poate regla in functie de necesitatile fiecarui utilizator. In acest sens se va avea in vedere ritmul in care se doreste verificarea pozitiei si a vitezei subiectului urmarit, costurile de transmisie a datelor prin GPRS sau SMS, costurile de arhivare si resursele necesare pentru stocarea in timp si procesarea datelor istorice receptionate de la localizatoarele GPS.

Daca doriti sa stiti in orice moment unde se afla o persoana, un animal de companie sau de vanatoare, un vehicul sau flota de masini a dumneavoastra atunci aveti nevoie de aparate de localizatoare prin GPS.

Localizatoarele GPS personale (personal tracker / locator) sunt folosite pentru supravegherea copiilor, a persoanelor cu dizabilitati, a persoanelor in varsta, a animalelor de companie sau a altor animale. Principala deosebire intre localizatoarele GPS personale si cele pentru vehicule consta in faptul ca cele personale au obligatoriu incorporata o baterie interna care le asigura o autonomie in functionare de la cateva ore pana la cateva saptamani sau luni chiar. Durata de functionare a bateriei depinde de capacitatea ei, de periodicitatea cu care sunt verificate coordonatele GPS, de periodicitatea cu care sunt expediate prin GPRS catre serverul de monitorizare sau prin SMS direct catre telefonul mobil / smartphone-ul dumneavoastra coordonatele geografice si vitezele instantanee ale subiectului monitorizat caruia i-a fost atasat dispozitivul de localizare prin GPS. De asemenea durata de functionare a bateriei poate fi imbunatatita daca aparatul de localizare prin GPS este optimizat pentru reducerea consumului de energie si daca acesta foloseste scheme de economie de energie (power saving). Un aparat de localizare performant poate sa beneficieze de un timp mai lung de functionare daca pe langa schemele de management eficient al energiei (power saving) este dotat si cu senzori de miscare care atunci cand subiectul sta pe loc un timp mai indelungat opresc monitorizarea GPS si transmisia GPRS / SMS iar cand subiectul incepe sa se miste din nou determina repornirea aparatului de localizare / monitorizare si a transmisiei de coordonate si viteze.

Localizatoarele prin GPS va ajuta sa imbunatatiti semnificativ mangementul flotei de masini a dumneavoastra. Astfel, prin urmarirea in timp real a masinilor monitorizate puteti optimiza traseele lor, puteti decide care masina sa fie trimisa la un anumit client / furnizor in asa fel incat sa ajunga in cel mai scurt timp, puteti alcatui trasee minimale pentru colectarea marfurilor / corespondentei de la mai multi furnizori / expeditori in cel mai scurt timp, puteti verifica daca soferii au urmat rutele cele mai scurte sau traseele indicate de catre manager, puteti vedea cand au ajuns masinile la destinatiile prestabilite si cat timp au stationat acolo. Prin analiza vizuala si a rutelor precum si prin analiza foilor de parcurs si a rapoartelor generate de catre serverul de monitorizare GPS puteti optimiza planul de distributie, rutele de deplasare, programul de colectare / livrare marfuri / corespondenta, etc.

De asemenea cu aplicatia de monitorizare GPS puteti verifica consumul de carburant precum si locurile de unde s-a alimentat cu carburant. Comparand locatia geografica si ora salvate in server cu datele de pe bonul fiscal de carburant prezentat la decontare puteti deduce daca este vorba de o alimentare corecta cu carburant sau de una fictiva.

Aplicatia de monitorizare va ofera si posibilitatea de a verifica cat timp masina este folosita in interes personal si cat timp este folosita in interes de serviciu. Pentru fiecare masina in parte se genereaza un raport care arata diferentiat cati km au fost parcursi in timpul orelor de program si cati km in interes propriu.

Cu ajutorul aplicatiei de monitorizare GPS se pot introduce si apoi urmari diverse zone de interes. Aceste zone care se deseneaza ca niste poligoane peste harta pot fi supravegheate in asa fel incat sa primiti pe de o parte alerte pe email iar pe de alta parte sa genereze rapoarte detaliate privind data si ora la care s-a patruns in zona monitorizata, locul prin care s-a intrat in zona, data si ora la care zona a fost parasita si locul pe unde masina / persoana monitorizata a iesit din zona de interes.

Se pot defini puncte de interes (POI) in asa fel incat sa puteti urmari mai usor momentele cand una sau mai multe masini monitorizate au ajuns intr-un loc prestabilit si respectiv cand au plecat de acolo. Pe de o parte se pot primi alerte prin email iar pe de alta parte se poate genera un raport de monitorizare a punctelor de interes. Aceste puncte de interes pot fi definite ca fiind locatiile clientilor si furnizorilor dumneavoastra sau alte locatii de interes major (centre comerciale, banci, hoteluri, restaurante, baruri, retele ATM, benzinarii, locuri de agrement, etc). Aplicatia noastra vine cu un numar de puncte de interes deja introduse (predefinite)

Solutia noastra de monitorizare GPS prin GPRS va pune la dipozitie o aplicatie web prin intermediul careia puteti pe de o parte monitoriza vizual pozitia si diversi alti parametri ai localizatoarelor GPS alocate contului dumneavoastra iar pe de alta parte va permite sa generati rapoarte privind flota de vehicule monitorizate (puteti sa va administrati mai usor parcul auto) sau privind localizatoarele personale / de animale monitorizate.

Pentru solutia aferenta flotelor auto se ofera un pachet de management parc auto. Astfel aveti posibilitatea de a se tine evidenta:

 • politelor de asigurare RCA (data emitere / expirare (valabilitate), data scadenta rate, nume firma emitenta polita),
 • politelor CASCO (data emitere / expirare (valabilitate), data scadenta rate, nume firma emitenta polita),
 • inspectiilor tehnice periodice (ITP) (aici se pot seta alarme de reamintire a datei limita cu cateva zile inainte de a expira ITP-ul curent),
 • rovignetelor (aici se pot seta alarme de reamintire a datei limita cu cateva zile inainte de a expira rovigneta actuala curent),
 • reviziilor periodice programate (se pot seta intervalele de timp si / sau de km la care vehiculul este programat pentru reviziile periodice; aplicatia permite setarea de alerte cu cateva zile si / sau km inainte de limitele programate pentru repetarea reviziei)

Caracteristicile de baza ale solutiei noastre de monitorizare GPS sunt:

 • vizualizarea in timp real a pozitiilor masinilor/persoanelor/animalelor precum si a vitezelor de deplasare ale acestora
 • re-vizualizarea istoricului deplasarilor masinilor/persoanelor/animalelor intre datale si orele alese de catre utilizator
 • exportul si salvarea datelor / istoricului in/din baza de date
 • utilizatorul are posibilitatea de a-si alege dintr-o lista ce harta digitala sa foloseasca pentru monitorizare. Sunt puse la dispozitie mai multe harti ale intregului glob pamantesc precum si o harta separata numai pentru Romania. Aceasta ultima harta este probabil cea mai detaliata harta digitala a Romaniei cu actualizare (update) automata pe toata perioada de timp.
 • generarea de foaie de parcurs detaliata (consemneaza adresele locurilor prin care au trecut masinile/persoanele/animalele supravegheate; se evidentiaza si vitezele instantanee ale subiectilor monitorizati). Se calculeaza kilometrii parcursi totali sau intre doua puncte consecutive din raport.
 • generarea de foaie de parcurs simplificata (consemneaza numai adresele locurilor de unde au plecat si respectiv unde au oprit masinile/persoanele/animalele supravegheate; este un raport similar foii de parcurs clasice completate de catre sofer). Se calculeaza kilometrii parcursi totali sau intre doua puncte consecutive din raport.
 • generarea de raport de stationare a masinilor (consemneaza unde si cat au stationat vehiculele monitorizate)
 • generarea de raport de zone. Permite desenarea de zone in care masinile/persoanele/animalele au voie sa se deplaseze si respectiv zone in care masinile/persoanele/animalele nu au voie sa intre. La intrarea / iesirea dintr-o astfel de zona se trimite o alarma prin email catre utilizator, acesta fiind anuntat despre numele masinii/persoanei/animalului, ora la care s-a intamplat evenimentul precum si locul pe unde s-a patrus sau respectiv iesit din zona monitorizata. Ulterior puteti scoate un raport de zona care sa detalieze toate aceste date. Se permite introducerea mai multor zone simultan. Zonele sunt vizibile exclusiv numai de catre utilizatorul contului, nu si de catre alti utilizatori ai serviciului de localizare, asigurandu-se confidentialitatea acestor informatii!
 • generarea de raport de POI (puncte de interes). Permite introducerea pe harta a POI-urilor (punctelor de interes). La ajungerea unei masini la un POI se trimite o alarma prin email catre utilizator, acesta fiind anuntat despre numele masinii si ora la care s-a intamplat evenimentul. Ulterior puteti scoate un raport de puncte de interes (POI) care sa detalieze toate aceste date. Aceste puncte introduse de catre dumneavoastra vor fi vazute numai de catre utilizatorul acelui cont (dumneavoastra), nu si de catre alti utilizatori ai serviciului de localizare, asigurandu-se confidentialitatea acestor informatii!
 • generarea de raport de consum carburant. Se introduc consumurile medii (normate) in oras si in afara orasului pentru fiecare vehicul monitorizat iar aplicatia calculeaza (prin interpretarea datelor receptionate de la constelatia GPS) consumul estimat de combustibil. Se folosesc algoritmi de estimare si corectie care sa micsoreze la maxim abaterile calculatiilor fata de valorile reale.
 • generarea de raport distante parcurse zilnic. Se vor evidentia km parcursi in fiecare zi de catre un vehicul
 • generarea de raport strazi. Se verifica in istoria bazei de date daca vreo masina a utilizatorului a fost vreodata si cand anume pe o anumita strada indicata de catre utilizator.
 • generarea de raport folosire masini in interes propriu si respectiv in interesul firmei (se verifica, diferentiat, in functie de orarul de lucru normat al fiecarui agent / sofer cat a mers cu masina in orele de program si respectiv in afara orelor de program)
 • evidenta datelor pentru inspectiile periodice ITP, a reviziilor programate, evidenta datelor pentru plata ratelor si expirarea politelor de asigurare (CASCO, RCA), evidenta rovignetelor, etc
 • urmarirea istoricului deplasarilor vehiculelor monitorizate
 • trasarea de „urme” care sa arate pe unde s-au deplasat vehiculele monitorizate
 • exportul datelor in diverse formate: Excel, PDF, HTML. Rapoartele pot fi generate in mai multe formate si apoi stocate
 • posibilitatea de a imparti parcul auto pe subgrupe de monitorizare in asa fel incat un manager sa poata urmari toate masinile firmei in timp ce unii dispeceri sa aiba acces la monitorizarea numai a acelor masini care i-au fost alocate spre urmarire
 • posibilitatea de a vedea exact poze ale locului in care se afla o masina / persoana monitorizata (foloseste caracteristicile StreetView de la Google)
 • posibilitatea de a vedea arterele de circulatie libere si pe cele cu trafic intens sau chiar pe cele blocate; din analiza vizuala se pot face planuri de ocolire a zonelor aglomerate in asa fel incat soferi sa faca economie de timp in deplasarile lor
 • posibilitatea de a marca automat o anumita locatie in care a fost subiectul. Marcarea locatiei pe harta se face apasand un buton al localizatorului GPS. Aceasta solutie este foarte utila firmelor de distributie si a celor care se ocupa cu marketingul deoarece isi marcheaza locurile in care trebuie sa revina anumiti agenti.
 • vizualizarea imprejurimilor locului in care se afla un subiect urmarit (masina, persoana, animal). Vizualizarea imprejurimilor se face prin exportarea datelor in Street View, aplicatie de la Google.

Cu toate aceste caracteristici si facilitati veti putea realiza mult mai usor si mai eficient managementul flotei dumneavoastra auto. Veti avea la dispozitie in doar cateva secunde fisa activitatii zilnice (FAZ) a tuturor vehiculelor monitorizate din contul alocat dumneavoastra.

Celor interesati le putem facilita achizitionarea de cartele cu acces la Internet mobil (GPRS) la un cost de circa 1 EURO + TVA / luna / fiecare SIM.

Mai multe detalii despre localizatoarele GPS (GPS trackere) pentru vehicule si pentru persoane / animale gasiti vizitand siteul partener www.weblocator.eu

Pe portalul de monitorizare GPS http://gps.weblocator.eu va puteti deschide conturi gratuite in regim demo!


There are no products to list in this category.